Právní formy nabývání nemovitého majetku - Veithová, Romana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce popisuje historii práva, způsoby nabývání nemovitého majetku a úvahy o budoucí právní úpravě občanského zákoníku.
Legal forms for acquisition of immovable property
Keywords: historie práva; vlastnické právo; katastr nemovitostí; nabývání nemovitostí; smlouvy; law history; proprietary right; real estate register; acquisition of property; contracts