Volnočasové aktivity v Kynšperku nad Ohří v letech 1900 - 1945 - Lhotka, Karel (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá zkoumáním volnočasových aktivit v Kynšperku nad Ohří v letech 1900 až 1945. V první kapitole popisuje život v českých zemích od přelomu století, do roku 1945. V druhé kapitole popisuje predispozice pro vznik spolků. Ve třetí kapitole práce líčí město Kynšperk nad Ohří v historických a politických souvislostech. Ve čtvrté kapitole se zaobírá přehledem kynšperských aktivit od jejich známého počátku do roku 1945. A v podkapitolách jmenuje nejdůležitější z nich.
Leisure Activities in Kynšperk nad Ohři in 1900 - of 1945.
Keywords: Kynšperk nad Ohří; Hasiči; Turneři; Česká škola; Divadelní spolek; historie; spolky; volnočasové aktivity; volný čas; archiv; ochotnické divadlo; sport; Kynšperk nad Ohri; Firefighters; Turner; Czech School; Theatre Guild; history; clubs; leisure activities; leisure; archive; amateur theater; sport