Zúčtovací vztahy ve firmě se zaměřením na daně a dotace - Široká, Nikola (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem mé bakalářské práce bylo využít údaje z účetnictví pro výpočet daňové povinnosti daně z příjmů ve vybrané účetní jednotce a navrhnout možnosti optimalizace daňové povinnosti. Pro zpracování praktické části bylo čerpáno z poskytnutých dokumentů nebo při osobní konzultaci se společností KLEE s.r.o. Firma zaměstnává 25 osob. Daňové přiznání k dani z přidané hodnoty podává firma měsíčně. V účetním období 2013 byl vypočítán účetní zisk. V konečném výsledku společnosti vznikl nedoplatek u daně z příjmů právnických osob. V posledním bodu praktické části jsou uvedené možnosti, které by mohla firma využít pro optimalizaci své daňové povinnosti.
Accounting relations in company focused on taxes and subsidies
Keywords: Účetnictví; Zúčtovací vztahy; Daně; Dotace; Optimalizace daňové povinnosti; Accounting; Accounting relations; Taxes; Subsidies; Optimization of tax liability