Otisky - kompozice závěsných objektů, vytvořené technikou lehaného skla - Dostálková, Klára (Jihočeská univerzita, 2007)
Anotace OTISKY Tato diplomová práce se zabývá tématem otisky, zpracovaném technikou lehaného skla. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická je rozdělena do čtyř kapitol, z nichž první je zaměřena na počátky sklářství a jeho rozšíření na naše území, druhá se soustřeďuje na techniku lehaného skla, příbuzné techniky a také zde zmiňuji umělce zabývající se touto technikou. Ve třetí kapitole se soustřeďuji na téma otisky a jejich významu v životě člověka. Čtvrtá a obsahově nejdelší kapitola popisuje podrobný technologický postup. Součástí DP je praktická část sestávající se z pěti závěsných objektů na téma otisky. Tyto závěsné reliéfy jsou umístěny v kovové závěsné konstrukci.
Prints
Keywords: otisky; lehané sklo