Názory lidí na problematiku domácího násilí páchaného na ženách - Vindušková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá názory veřejnosti na problematiku domácího násilí páchaného na ženách. Jejímž cílem je zjistit míru informovanosti veřejnosti o problematice domácího násilí a o oběti domácího násilí. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř částí, z toho v prvních třech částech je pojednáváno v odborných teoriích o problematice domácího násilí, o profilu oběti domácího násilí, násilné osobě a o pomoci osobě ohrožené domácím násilím. Čtvrtá část pomocí výzkumu zjišťuje názor veřejnosti o problematice domácího násilí a o oběti domácího násilí. V jejímž závěru jsou výsledky interpretovány a porovnávány se skutečnými fakty a s tvrzením v odborných bibliografiích.
The opinions of people about problems of home violence makes to women.
Keywords: Domácí násilí; oběť domácího násilí; ohrožená osoba; násilná osoba; pomoc obětem domácího násilí.; home violence; victims of home violence; endangered person; violent person; help to victim