Význam a využití mokřadních rostlin v historii a v současnosti - Kozák, Martin (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá rešerší na téma význam a využití mokřadních rostlin v historii a současnosti. Cílem práce je shromáždění informací a kritické posouzení informací o významu mokřadních rostlin pro lidskou společnost v minulosti a v současnosti včetně způsobů jejich využití. Rešerše navazuje na existující zpracování tématu v českém jazyce a rozšiřuje ho o informace publikované v cizojazyčné vědecké a odborné literatuře za posledních 20 let a shrnuje poznatky zejména o mokřadech, užitkových, invazních a ohrožených mokřadních rostlinách.
The importance and use of wetland plants in the past and present times
Keywords: mokřady; mokřadní rostliny; invazní rostliny; užitkové rostliny; ohrožené rostliny; wetlands; wetland plants; invasive plants; useful plants; endangered plants