Systémová analýza zvoleného zemědělského podniku ve středních polohách při zaměření na produkci bioenergie - Soukup, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Zvolený zemědělský podnik společnosti Dubné a. s. hospodaří v Jihočeském kraji. Byla zde provedena analýza vnitřní struktury zemědělské soustavy za desetiletou řadu 1997 - 2006. Jako vstupní data pro analýzu byly použity plochy sklizně a výnosy plodin, spotřeba minerálních hnojiv, stavy skotu. Na základě provedené analýzy byly s využitím metody C-bilance vypracovány návrhy vnitřní struktury zemědělské soustavy, při zaměření na produkci bioenergie - obilí na výrobu bioetanolu, řepky pro výrobu řepkového oleje, bioplynu.
System analysis of chosen agricultur corporation in middle altitude with focusing on bioenergy production
Keywords: zemědělské soustavy; C-bilance; produkce bioenergie; agricultural systems; carbon balance; bioenergy production