Přednosti a nedostatky vybraného účetního programu při zpracování účetních dat ve firmě - Špánková, Michala (Jihočeská univerzita, 2016)
Má bakalářská práce je zaměřena na posouzení kvality zpracování účetnictví v účetním programu NAV z hlediska potřeb subjektů. V teoretické části nastíním historii a význam výpočetní techniky pro zpracování účetnictví. Popíši daný účetní program NAV a na konkrétní firmě ukáži část jeho zpracování. Dále se v praktické části zaměřím na jeho možné nástroje, funkce, údržbu a bezpečnost. Mimo jiné také na jeho možné tiskové sestavy a posoudím jeho účinnost/funkčnost při účetních závěrkách. Jelikož pracuji jako účetní a zpracovávám účetnictví firmám právě v tomto účetním programu, na závěr shrnu jeho výhody a nevýhody z pohledu uživatele a odhadnu vývoj trendů v oblasti účetních programů.
Advantages and disadvantages of selected accounting program in processing accounting data in company
Keywords: Podnikový informační systém; účetní program Navision; účetnictví; historie a právní regulace účetnictví; Enterprise information system; accounting system Navision; accounting; history and legal regulation of accounting