Mudrci od východu - využití biblického příběhu a jeho interpretační obsahy - Jurigová, Janka (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce pojednává o biblickém tématu Mudrců od východu a především o jeho využití v arteterapii. První tři kapitoly tvoří teoretickou část, která zahrnuje práci s příběhem, projektivně - intervenční přístup v arteterapii a podoby dějinného zpracování příběhu třech králů. Druhá kapitola představuje psychodynamický přístup v arteterapii a jeho konkretizaci prostřednictvím projektivně-intervenčního postupu s jeho metodami. Následně uvádí podkapitolu o symbolu a barvě. Třetí kapitola se věnuje samotnému biblickému příběhu tří mudrců z pohledu historie, teologie a dějin umění. Praktickou část tvoří šest kazuistik s odpověďmi na dotazník. Cílem výzkumného šetření je zachytit a přiblížit toto téma ve výtvarné tvorbě respondentek a taky zodpovězení výzkumných otázek.
The Wise Men from the East - use of the biblical story and its interpretative contents
Keywords: příběh; králové; hvězda; arteterapie; otcovská autorita; story; kings; star; art therapy; paternalauthority