Průvodce po cyklostezkách Vodňanska - Hronková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této bakalářské práce je představení regionu Vodňany jako oblasti vhodné k cykloturistice a to návrhem nových cyklotras. V první části je charakterizována problematika cyklostezek a cyklotras a je provedeno zhodnocení průvodců zabývajících se touto oblastí. Dále se práce věnuje obecné charakteristice území regionu zahrnující fyzicko-geograficou i kulturně-historickou část. Druhá část práce se zabývá aktuálním stavem cyklistické infrastruktury na Vodňansku a návrhem nových cyklotras, které mohou být přínosem pro cestovní ruch v této oblasti. Tyto různě náročné trasy vedou ve většině případů po cestách s minimálním či žádným automobilovým provozem a doplňují již existující síť cyklotras. Celkově jsou představeny dva okruhy, do kterých je zakomponováno sedm tras probíhajících okolím Vodňan. Každá cyklotrasa obsahuje popis trasy, fotografie zajímavých míst, mapu a výškový profil.
Cycling guide for the Vodňany region
Keywords: region Vodňany; cestovní ruch; cykloturistika; průvodce; cyklotrasy; Vodňany region; tourism; cycling; guidebook; bike routes