Analýza volnočasových pohybových aktivit pro žáky základních škol v Českých Budějovicích - Dolina, Jakub (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké jsou možnosti využití volnočasových pohybových aktivit pro žáky základních škol v Českých Budějovicích. Bakalářská práce by měla sloužit pro rodiče dětí, jako podrobný přehled volnočasových pohybových aktivit ve městě. Analytická část je zaměřena na rozbor důležitých pojmů pohyb, pohybová aktivita, volný čas a charakteristika dítěte školního věku. Syntetická část pak obsahuje přehled a rozbor některých základních škol, sportovních klubů, tělovýchovných jednot a organizací, které se pohybují v oblasti volnočasových pohybových aktivit a své služby nabízí dětem školního věku. Do syntetické části byl také zařazen průzkum mezi žáky základních škol, který poukazuje na to, jaké a jak často provozují děti, ve svém životě, volnočasové pohybové aktivity a sport. Hlavním zdrojem byla v analytické části odborná literatura a v syntetické části pak informace od zástupců škol a sportovních organizací, které jsme získali z pohovorů při osobním setkání. Pro získání potřebných informací z průzkumu byl použit dotazník, ze kterého se výsledky podrobně zpracovaly.
Analysis of leisure time physical activities for elementary school students in the České Budějovice
Keywords: Pohyb; pohybová aktivita; volný čas; charakteristika dítěte školního věku; Physical movement; physical activity; leisure time; school age children characteristics