Podniková kultura jako motivační faktor - Benešová, Marie (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat podnikovou kulturu za pomoci specifikace jejích rozhodujících kulturních dimenzí a navrhnout změny vedoucí k žádoucímu stavu podnikové kultury, která by měla fungovat jako motivační faktor. Tato práce je rozdělena do dvou částí. V první části jsou rozebrány teoretické poznatky z literárních zdrojů, které jsou klíčové k uvědomění si významnosti zkoumaných jevů. Ve druhé části je na základě těchto literárních pramenů pro-vedena analýza podnikové kultury jako motivačního faktoru a poté jsou navrženy případné změny nezbytné pro dosažení žádoucího stavu.
Corporate Culture as an Motivation Factor
Keywords: podniková kultura; motivace; znalostní společnost; lidský potenciál; corporate culture; motivation; knowledge society; human potential