Kvantitativní a kvalitativní prostorová distribuce lůžkových kapacit a doprovodných služeb ve vymezeném území Třeboňska - Vrobelová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá kvantitativní a kvalitativní prostorovou distribucí lůžkových kapacit a doprovodných služeb ve vymezeném území Třeboňska. Na počátku se zabývám definicí cestovního ruchu a následně její teorií. V další části je rozpracována charakteristika vymezeného území, rozčleněna na fyzicko-geografickou a sociálně-geografickou část. V hlavní analytické části na základě vlastního sběru dat hodnotím kvantitativní lůžkovou kapacitu založenou na inventarizaci, kvalitu lůžkových kapacit a jejich doprovodné služby, dále lůžkovou kapacitu podle jednotlivě vytyčených mikroregionů a časoprostorové souvislosti rozložení lůžkových kapacit. Práci doplňuji o tabulky, grafy a mapy.
Quantitative and qualitative spatial distribution of bed capacity and ancillary services within a defined territory Trebon
Keywords: cestovní ruch; Třeboňsko; potenciál cestovního ruchu; lůžková kapacita; doprovodné služby; tourism (tourist industry; tourist traffic); Trebon region; potencial of tourism; bed capacity; ancillary services