Analýza uplatnění absolventů ZF JU na trhu práce - Šílený, Robert (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce byla analýza uplatnění absolventů ZF JU na trhu práce se zaměřením na profesní historii a současnou situaci. Průzkum byl realizován v rámci mezinárodního výzkumu REFLEX - The Flexible Professional in the Knowledge Society New Demands on Higher Education in Europe. Zkoumaný soubor činilo 124 absolventů Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích z let 2001 a 2002. Pro výzkum bylo použito dotazníkové šetření, které bylo následně rozděleno do tří částí. Každá část pak byla rozpracována ve třech bakalářských pracích. V této práci jsou zpracovány následující čtyři sekce dotazníku: kompetence, hodnocení absolvovaného studijního programu v roce 2001 a 2002, hodnoty a orientace, osobní údaje. Hodnocení respondentů bylo následně vyhodnocováno podle studijního zaměření a oborů.
ACHIEVEMENT IN EMPLOYMENT MARKET OF THE GRADUATES OF ZF JU