Příspěvek na úhradu a jeho využití v podnikové praxi - Culková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Literátní přehled diplomové práce obsahuje popis nákladových druhů, postupů při kalkulacích a postup při výpočtu příspěvku na úhradu fixních nákladů a zisku. Praktická část je zaměřena na porovnání dvou způsobů kalkulací, a to kalkulace neúplných nákladů v systému MAX a kalkulace úplných vlastních nákladů dle metodiky Výzkumného ústavu zemědělské ekonomiky. Modelovým podnikem pro účely diplomové práce je Agrobeta MM, s.r.o.
Gross margine and its utilization in business enterprise
Keywords: příspěvek na úhradu; kalkulace; podnik; výnosy; fixní náklady; variabilní náklady; Gross margine; Calculation; Enterprise; Revenue; Fixed Costs; Variable Costs