African American Satire: Analysis of George S. Schuyler's Black No More and William M. Kelley's A Different Drummer - Vavřinec, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce nejprve podává historický přehled o zacházení s černochy na Jihu po občanské válce a nastiňuje životopisy dvou afroamerických spisovatelů, George S. Schuylera (1895-1977) a Williama Melvina Kelleyho (1937-2017). Po stručném shrnutí satiry obecně tato práce analyzuje dva romány s rasovou satirou od obou výše zmíněných spisovatelů, Black No More a A Different Drummer.
African American Satire: Analysis of George S. Schuyler's Black No More and William M. Kelley's A Different Drummer
Afroamerická satira: Analýza Black No More George S. Schuylera a A Different Drummer Williama M. Kelleyho
Keywords: George Samuel Schuyler; William Melvin Kelley; Black No More; A Different Drummer; satira; rasa; rasismus; Spojené státy; jih Spojených států; George Samuel Schuyler; William Melvin Kelley; Black No More}; A Different Drummer; satire; race; racism; United States; the South