Židovské vzdělávání v okrese Písek - Motyka, Josef (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá židovským školstvím v průběhu 19. století. Práce popisuje pět lokalit Písek, Protivín, Mirotice, Milevsko a Veselíčko
Jewish education in Pisek District
Židovské vzdělávání v okrese Písek
Keywords: Písek; Protivín; Mirotice; Milevsko; Veselíčko; Židé; školství; Písek; Protivín; Mirotice; Milevsko; Veselíčko; Jewish school system; 19. century