Psychologie zla - Podlahová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce je zaměřena na zlo v psychologii, etických přístupech, a také na zlo s ohledem na sociální práci. Nejprve jsou zde vyjmenovány některé etické přístupy ke zlu, dále je stručně představen vývoj morálky. V práci je mimo jiné věnována pozornost rysům osobnosti, projevům chování a poruchám osobnosti. Součástí práce jsou rovněž některé poznatky o zlu ze sociální psychologie.
The psychology of evil
Keywords: psychologie zla; etické přístupy ke zlu; poruchy osobnosti; sociální psychologie; sociální práce.; psychology of evil; ethical approaches to evil; personality disorders; social psychology; social work.