Modelování dopravního systému - Matoušek, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice modelování a simulace systémů, konkrétně modelování dopravního systému. V práci je s přihlédnutím k využití multiagentního přístupu navržen model dopravního toku v omezené síti komunikací. Navržený model je poté vytvořen v nástroji AnyLogic. S vytvořeným modelem jsou provedeny experimenty zkoumající změnu dopravního toku, jejichž výsledky je možné pozorovat přímo v síti komunikací, nebo jsou zachyceny v grafech dopravního zatížení.
Transport system modelling
Keywords: model; simulace; agent; dopravní síť; model; simulation; agent; road network