Řízení lidských zdrojů - jejich rozvoj a vzdělávání ve vybraném podniku - Kovářová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zabývá řízením lidských zdrojů, vzděláváním a rozvojem zaměstnanců v podniku. Cílem bakalářské práce je specifikace požadavků na řízení lidských zdrojů v souvislosti se znalostní ekonomikou ve vybraném podniku, zaměření na jejich rozvoj a vzdělávání. V praktické části se pomocí dotazníkového šetření zjišťuje, jaký mají zaměstnanci postoj ke vzdělávání v podniku a jak působí vzdělávání na jejich osobní rozvoj. Dalším bodem bylo zjistit, jakou formu vzdělávání zaměstnanci podniku upřednostňují, zda formu on-the-job training nebo off-the-job training. V závěru práce se porovnávají výsledky ve vztahu ke znalostní ekonomice včetně návrhu vhodných změn.
Human Resources Management, Development and Education in an Organization
Keywords: znalostní ekonomika; řízení lidských zdrojů; vzdělávání zaměstnanců; rozvoj zaměstnanců; on-the-job training; off-the-job training; human resources management; knowledge economy; development of employees; employee training; on-the-job; off-the-job