Obsah kyseliny askorbové v plodech vybraných odrůd rajčat. - Vospělová, Renata (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomové práce bylo stanovit a porovnat obsah kyseliny askorbové v plodech vybraných odrůd keříčkových rajčat. Na vlastní zahradě byl založen maloparcelkový odrůdový pěstitelský pokus, pro který byly vybrány tři odrůdy keříčkových rajčat (Diana, Oranže, Dulcia). Po sklizni byl v plodech rajčat stanoven obsah kyseliny askorbové titrační metodou s 2,6-dichlorfenolindofenolem. Dále byl stanoven obsah kyseliny askorbové stejnou metodou u rajčat zakoupených v běžných nákupních řetězcích v České republice.
The content of ascorbic acid in fruits of selected species of tomatoes
Keywords: kyselina askorbová; 2; 6-dichlorfenolindofenol; rajče jedlé; ascorbic acid; 2; 6-dichlorphenolindophenol; tomatoes