Komunikace dětí s rodiči o výchovných problémech a otázkách dospívání - Paroubková, Alena (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce s názvem "Komunikace dětí s rodiči o výchovných problémech a otázkách dospívání" byla zpracována jako závěrečná práce v rámci bakalářského studia Sociální pedagogiky na Jihočeské univerzitě. Cílem bakalářské práce bude zmapovat pohledy dospívajících dětí na problémy a otázky své životní etapy. Autorka bude sledovat, jakým způsobem komunikují s rodiči, ale i dalšími osobami, o otázkách vztahů, změnách v období dospívání, o svých starostech a problémech. Práce je zaměřena na analýzu komunikace mezi rodiči a dospívajícími dětmi. Jedná se především o otázky samotného dospívání a sexuální výchovy přímo v rodině. Práce bude rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části budou zpracovány základní teoretické poznatky týkající se otázek dospívání, výchovy v rodině, stylu výchovy, funkcích rodiny, přístupu rodičů k dětem, ale i pojmy jako rizikové chování. Práce bude zaměřena na komunikaci mezi rodiči a dospívajícími dětmi z pohledu dětí samotných. Autorka takto nahlédne do přístupů rodičů ke svým dětem, rozboru rodinných návyků, tradic i zvyklostí ve vztahu k informacím o dospívání.
Children´s communication with their parents about educational problems and questions of growing up.