Martin Buber a filosofie dialogu v díle "Já a Ty" - Janštová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
V první části se věnuji životu Msrtina Bubera. Klíčovým situacím, které směřovaly k jeho filosofické tvorbě. Druhá část popisuje okolnosti, které předcházely vzniku díla "Já sa Ty". Třetí část vychází již z díla "Já a Ty", postupně vymezuje některé ztěžejní pojmy a přibližuje základní myšlenku knihy.
Martin Buber and philosophy of dialogue in the work "I and Thou"
Keywords: chasidismus; sionismus; Bible; filosofie dialogu; individualita; osoba; Chassidism; Zionism; Bible; philosophy of dialogue; individuality; person