Zooterapie jako aktivizační činnost v domovech pro seniory - Gajarská, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá tím, jaký vliv má zooterapie na potřeby seniorů v domovech pro seniory. Teoretická část charakterizuje pojmy stáří a stárnutí, věnuje se také periodizaci stáří. Dále popisuje lidské potřeby. Hlavní část práce je věnována tématice zooterapie. V této části jsou definovány její hlavní formy využívané v domovech pro seniory - canisterapie, felinoterapie a ornitoterapie.
Zootherapy as an activating activity in retirement home
Keywords: Zooterapie; stáří; periodizace stáří; stárnutí; domov pro seniory; potřeby ve stáří; canisterapie; felinoterapie; ornitoterapie.; Zootherapy; old age; periodization of old age; aging; retirement home; needs in old age; canistherapy; felinetherapy; ornithotherapy.