Poutní cestovní ruch jako součást produktu cestovního ruchu ve zvolené oblasti - Kučera, Michal (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomové práce sleduje možnosti uplatnění poutního cestovního ruchu v turistickém regionu Jižní Čechy. Prostřednictvím analýzy a terénního šetření poodhaluje problémy a nedostatky v oblasti poutního cestovního ruchu ve zvolené oblasti. Tyto problémy řeší pomocí návrhů a opatření. Dále jsou v práci dva projekty, které slouží k rozvoji poutního cestovního ruchu ve vymezeném území.
Pilgrimages tourism as part of the tourism product in the selected area
Keywords: Cestovní ruch; náboženství; poutnictví; destinace; Jižní Čechy; Česká republika; sakrální památky; projekt; Tourism; Religion; Pilgrimage; Destination; South Bohemia; Czech Republic; Sacral sights