Pohádky a jejich poteciál v rozvoji emočních kompetencí u dětí předškolního věku - Horáková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem bakalářské práce jsou pohádky a jejich potenciál v rozvoji emočních kompetencí dětí předškolního věku. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá charakteristikou pohádek, tématikou emoční inteligence a následným představením emočních kompetencí u dětí předškolního věku. Praktická část se věnuje analýze pohádek s cílem přiblížit, jaké pohádky mohou přispívat k rozvoji emočních kompetencí u dětí předškolního věku. Na vybraných pohádkách je ukázán jejich potenciál k využití u dětí s různými typy temperamentu či k řešení různých emočních obtíží či problémů, které mohou postihnout dítě předškolního věku.
Fairytales and their potential in the development of emotional competencies in preschool children
Keywords: pohádka; emoční inteligence; emoční kompetence; předškolní děti; fairytale; emotional intelligence; emotional competence; preschool children