Historický vývoj zvolené obce v příhraničním regionu - Pícha, Karel (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá historickým vývojem obce Nová Bystřice a je dělená na dvě hlavní části. První část stručně popisuje vývoj osídlení na území České republiky a definuje některé základní pojmy spojené s tématem této bakalářské práce. Druhá část práce je zaměřená na Novou Bystřici, konkrétně na její historický vývoj, kulturu, autorovi předky a zajímavosti nacházející se v okolí obce.
Historical development of selected settlement in the border region
Keywords: Nová Bystřice; osidlování; vývoj obce; Nová Bystřice; settlement; development of the village