Význam zeleně pro člověka, s příkladem intravilánu města Jičín - Jeršovová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je zaměřená na význam zeleně pro člověka v městských aglomeracích, s příkladem města Jičín. Zkoumá jak se zeleň vyvíjela v historii a jaký mají lidé vztah k zeleni. Zabývá se funkcemi zeleně, které zlepšují životní prostředí ve městě. Nastíňuje aktuální stav zeleně ve městě Jičín.
Importance of the urban green areas for man with the Jičín town example
Keywords: zeleň; význam; funkce; město; historie; green bushes; importance; function; city; history