Bývalý paulánský klášter u Nové Bystřice - Musil, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá vznikem paulánského řádu, jeho vstupem a působením v Čechách a dále vznikem paulánského kláštera Nejsvětější Trojice u Nové Bystřice. Popisuje okolnosti, které sehrály důležitou úlohu pro příchod paulánských řeholníků do tohoto konventu. Práce si také všímá zániku konventu v roce 1533, jeho nového vzniku v roce 1626 a následujícího dvěstě let trvajícího období největšího rozkvětu tohoto konventu i definitivního zániku konventu v roce 1785, který byl důsledkem reforem císaře Josefa II.
Former Monastery of Order of Minims nearby Nová Bystřice
Keywords: historie; sv. František z Pauly; paulánský řád; česko-německá provincie řádu; klášter Nejsvětější Trojice u Nové Bystřice; history; St. Francis from Paola; Paulans order; czech-germany province of the order; monastery of the Holy Trinity by Nová Bystřice