Gradients of fish distribution in reservoirs - Prchalová, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
Prostorové rozmístění ryb bylo studováno ve dvou českých kaňonovitých a třech holandských miskovitých nádržích. Pomocí mnohonásobné statistické analýzy byly sledovány vlivy environmentálních charakteristik jakou jsou hloubka habitatu, jeho sklon, vzdálenost od břehu a od hráze. Ryby byly loveny pomocí tentat, a tak se část práce zabývá i selektivitou tohoto lovného prostředku.
Gradients of fish distribution in reservoirs
Keywords: ryby; prostorové rozmístění; nádrž; habitat; fish community; spatial distribution; reservoir; habitat