Dějiny farnosti Ostrožská Lhota se zřetelem na 20. století - Malůš, Radim (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce si klade za cíl zmapovat, do jaké míry vnější politický systém ovlivnil duchovní život farníků; jaké byly vztahy farnosti k představenstvu obce, jeho spolkům; jaké byly vztahy farnosti ke škole; jak farníci prožívali svou víru v různých obdobích 20. století. Celá práce je rozdělena do několika tématických okruhů, které sledují jednotlivá období 20. století. Práce je sepsána na základě výzkumů v archivu.
The History of the Parish Ostrozska Lhota in Consideration of 20th Century
Keywords: historie římskokatolické farnosti; Ostrožská Lhota; 20. století; katolické spolky; náboženský život farnosti; Roman Catholic history; Ostrožská Lhota; 20th Century; Catholic fraternities; Religious life of the parish