Vymezení venkovského prostoru: přístupy, metody a jejich aplikace na území Jihočeského kraje - Nováková, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá definováním městských a venkovských oblastí. Hlavním cílem této práce je aplikace tří rozdílných metod vymezení venkovských sídel na území Jihočeského kraje, a to z hlediska populační velikosti obcí, hustoty zalidnění a dojížďkového principu, dále pak syntéza zvolených přístupů. Praktické části předcházejí tři kapitoly teoretického zaměření, popisující teoretická východiska problematiky vymezování venkovských oblastí a přibližující charakter Jihočeského kraje. Poslední dvě kapitoly práce jsou zaměřeny na metodologii, zpracování dat a analýzu výsledků.
Definition of rural areas: approaches, methods and application to the territory of South Bohemia
Keywords: venkov; venkovské oblasti; Jihočeský kraj; typologie; dojížďka; hustota zalidnění; countryside; rural areas; South Bohemia region; typology; commuting; population density