TQM a jeho význam pro řízení podniků - Vyletová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Ve své diplomové práci se zabývám významem filosofie TQM.Diplomovou práci jsem rozdělila na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se věnuji problematice jakosti - historii jakosti, vymezení pojmu jakosti a managementu jakosti. Dále vysvětluji pojem TQM, význam TQM pro řízení podniku a modely EFQM Model Excelence a Interní audit systému řízení organizací.V praktické části hodnotím úroveň zavádění filosofie TQM v podniku MANN+HUMMEL (CZ) s.r.o., jehož hlavní náplní je výroba palivových, olejových a vzduchových filtrů. Cílem práce je popsat význam TQM pro podnikové řízení a navrhnout možný systém hodnocení úrovně zavádění TQM ve společnosti MANN+HUMMEL (CZ) s.r.o. V závěru navrhuji možná zlepšení řízení firmy z pohledu zásad TQM.
TQM AND ITS IMPORTACE FOR MANAGING THE COMPANIES