Strategické plánování na lokální úrovni - Dvořák, Jakub (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá strategickým plánováním ve veřejné správě a na místní úrovni. Cílem této práce je zmapovat strategické plánování ve veřejné správě a jeho vývoj a analyzovat a porovnat všechny potřebné strategické dokumenty pro správné fungování Písku. Mezi další priority práce patří hodnocení vztahu mezi strategickým plánováním a strategiemi městského, místního a regionálního rozvoje. Dále jsou analyzovány a zpracovávány strategické dokumenty potřebné pro správné fungování města a obce. Kromě toho je vývoj a změny ve strategickém plánování hodnocen po vstupu do Evropské unie. Všechny strategické dokumenty potřebné k fungování na této místní úrovni (Písek) jsou analyzovány a porovnány z hlediska vzájemného souladu mezi hlavní strategií "Strategický plán a vytvoření koncepce rozvoje města Písku do roku 2025" a dalšími rozvojovými dokumenty. Analýza na základě veřejně dostupných strategických dokumentů a výsledky jsou následně porovnány. Závěrem jsou uvedena doporučení a návrhy na zlepšení.
Strategic Planning at the Local Level
Keywords: strategické plánování; veřejná správa; strategické dokumenty; lokální úroveň; Písek; strategic planning; public administration; strategic documents; local level; Písek