Lexikální tvořivost v období pandemie - Soukeníková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce "Lexikální tvořivost v období pandemie" si klade za cíl analyzovat excerpovaný vzorek neologismů ve francouzštině, které se tematicky týkají pandemie Covid-19. Teoretická část přibližuje slovotvorné postupy, které francouzský jazyk při slovotvorbě využívá. Analytická část se věnuje samotné analýze vzorku neologismů, které byly excerpovány z platformy Néoveille a následně dále zkoumány v korpusu Araneum Francogallicum Novum MMXXI Quadruplex.
Lexical creativity during pandemic
Keywords: lexikologie; korpus; neologismus; analýza; covid-19; pandemie; lexicology; corpus; neologism; analysis; covid-19; pandemic