Finanční analýza konkrétního podniku - Klímová, Nela (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je na základě údajů z účetních výkazů zhodnotit finanční situaci vybraného podniku. Finanční analýzu lze chápat jako soubor činností, které slouží k nalezení a komplexnímu posouzení finanční situace společnosti. Obsahuje popis subjektů, které využívají finanční analýzu, zdroje dat pro finanční analýzu a metody finanční analýzy. Hned po krátkém představení podniku se práce zabývá horizontální a vertikální analýzou rozvahy. Dále jsou vypočteny vybrané poměrové ukazatele finanční analýzy, které jsou zároveň porovnány s konkurenčními hodnotami. Na závěr je finanční situace firmy zhodnocena dvěma predikčními modely.
Financial analysis of a chosen company
Keywords: finanční situace; horizontální a vertikální analýza; poměrové ukazatele; bankrotní modely; financial situation; horizontal and vertical analysis; relative indicators; bankruptcy models