Vliv forem zážitkové pedagogiky na jeho účastníky - Šedová, Sarah (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá vlivem jednotlivých forem zážitkové pedagogiky na jeho účastníky. V teoretické části jsou popsány základní pojmy zážitkové pedagogiky, její vývoj, cíle, formy a principy. Empirická část se skládá z realizovaného kvalitativního výzkumu s využitím metody pozorování a polostrukturovaného rozhovoru, jehož cílem bylo analyzovat, zda a popřípadě jakým způsobem působí zážitková pedagogika použitá v autorském projektu Saan na jeho účastníky. Hlavním cílem diplomové práce bylo zhodnotit, jak působí zážitková pedagogika na účastníky a poté tyto teoretické znalosti porovnat s vlastním výzkumem.
The Influence of Experiential Education to their Participants
Keywords: zážitková pedagogika; osobnost; účastník; skupina; skupinová dynamika; osobnostní rozvoj; cílené vzdělávání; hra; pedagogika; zážitek; experiential education; personality; participant; group; group dynamics; personal development; targeted education; game; pedagogy; experience