Optimalizace dávkování chlordioxidu do chladícího okruhu JE Temelín - Jonák, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá zavedením dávkování chlordioxidu do chladicích okruhů na jaderné elektrárně Temelín. Důkladné ošetřování velkých a otevřených chladicích okruhů bývá velmi obtížné a z finančního hlediska málo kdy vychází. Na elektrárně se k této metodě ošetření chladicího okruhu přistoupilo z důvodu zkoušky vyčištění kondenzátoru a tím zlepšení přestupu tepla, které by vedlo ke zvýšení výroby elektrické energie.
Optimizing the dosage of chlorine dioxide to the cooling circuit of Temelin NPP
Keywords: jaderná elektrárna Temelín; optimalizace přestupu tepla; chlordioxid; mikrobiální kontaminace; koroze chladících systémů; Temelín nuclear power plant; optimization of heat transfer; chlorine dioxide; microbial contamination; corrosion of cooling systems