Produktivita práce podniku - Rajdlík, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá zvýšením produktivity práce ve vybraném výrobním podniku. Základy produktivity položil Henry Ford, který zavedl první pásovou výrobu, čímž došlo k velkému zefektivnění výroby v jeho firmě. Nárůst produktivity je řešen ve výrobním závodě Valeo Compressor Europe s.r.o., který vyrábí kompresory pro klimatizace používané v osobních automobilech. Předmětem této práce je návrh nejvhodnější úpravy konkrétní výrobní operace v tomto podniku, která učiní výrobní proces efektivnějším. Navrhovaná opatření jsou založena na interním výzkumu provedeném v podniku s cílem analyzovat způsob měření jeho produktivity a odhalit problémy efektivity výroby negativně ovlivňující celý výrobní proces.
Labour Productivity of a Company
Keywords: efektivita; výrobní proces; měření produktivity; štíhlá výroba; automobilový průmysl; effectiveness; manufacturing proces; productivity measuring; lean manufacturing; automotive industry.