Genetické markery pro druhovou identifikaci a studium genetické variability forenzně významných druhů masařek (Sarcophagidae). - Jánová, Nicole (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této bakalářské práce bylo vybrat a otestovat molekulární markery pro druhovou identifikaci a detekci genetické variability forenzně významných druhů masařek (Sarcophagidae), nejčastěji se vyskytujících v České republice (Sarcophaga variegata, africa, noverca, carnaria, albiceps, incisilobata, lehmanni, argyrostoma, caerulescens). Pro tento účel byly úspěšně amplifikovány a osekvenovány jak mitochondriální (COI), tak i jaderné markery (ITS, EPIC). Bakterie Wolbachia byla detekována pomocí markeru 16S.
Genetic markers for species identification and study of genetic variability of forensically important Flesh flies (Sarcophagidae).
Keywords: forenzní entomologie; masařky; Sarcophagidae; genetické markery; "DNA barcoding"; forensic entomology; flesh flies; Sarcophagidae; genetic markers; DNA barcoding