Význam a dostupnost péče a podpory pro umírajícího a jeho rodinu - Vodičková, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce popisuje potřeby umírajících, problémy, s kterými se potýkají pečující. Popis základních pojmů, smrtelné a nevyléčitelné onem.,paliativní péče, adaptivní mechanismy,umírání, smrt. Péče o rodinu. Výzkum - potřeby těžce nemocných a umírajících, problémy pečujících, síť hospiců v ČR. Výzkumné otázky: Jaké jsou potřeby a možnosti umírajících? Jakým aktuálním problémům čelí osoby, které o ně pečují? Vyhovují hospice v ČR potřebám osob, které potřebují jejich služby, z pohledu územního rozsahu a kapacity?
The Meaning and Availability of Care and Support for the Dying and their Families
Keywords: Hospic; konec života; paliativní péče; potřeby umírajících; umírání.; Hospice; end of life; palliative care; needs of dying people; dying