Nabídka ubytovacích služeb prostřednictvím sdíleného ubytování v turistické oblasti Česká Kanada - Svobodová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na sdílené ubytování v turistické oblasti Česká Kanada. Cílem je zhodnotit vybrané faktory konkurenceschopnosti nabídky služeb sdíleného ubytování vzhledem k rozmístění atraktivit cestovního ruchu a nabídce služeb ubytovacích zařízení. Data byla získána z vytvořené Databáze ubytovacích zařízení a z portálu Airbnb. Bylo zjištěno, kolik objektů sdíleného ubytování se nachází v turistické oblasti Česká Kanada, a analyzována jejich vzdálenost od atraktivit cestovního ruchu proti oficiálnímu ubytování. Vybrané faktory konkurenceschopnosti byly zhodnoceny nejprve vzhledem ke všem objektům a vůči oficiálním ubytovacím zařízením, a následně v rámci 20kilometrové vzdálenosti od vybraných atraktivit. Rovněž byla analyzována cena a identifikovány největší pociťované výhody sdíleného ubytování. Výstupy z provedených analýz a vlastní postřeh v problematice umožnily zpracování návrhů a doporučení vedoucích k možnému zvýšení konkurenceschopnosti sdíleného ubytování v turistické oblasti Česká Kanada.
Supply of Accommodation Services by Means of Shared Accommodation in the Tourist Region Česká Kanada (Bohemian Canada)
Keywords: sdílení; sdílené ubytování; turistická oblast Česká Kanada; host; hostitel; sharing; shared accommodation; Czech Canada tourist area; host; guest