Hospodaření podniku soukromého zemědělce se zřetelem na získání a využití dotací - Čechurová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Zemědělství je činností velmi důležitou a plní mnoho funkcí. Tento obor činnosti má svá určitá ekonomická specifika, kterými se práce zabývá. Práce vysvětluje pojem dotace, možnosti účtování, možnosti získávání dotací a také následky, které z toho pro farmáře plynou. Tyto povinnosti jsou ukázány na případu malého soukromého podnikatele.. Práce hodnotí hospodaření zemědělského podnikatele v období před převodem farmy svého otce a změny, které nastanou po převodu.
Financial management of a sole trader farmer with emphasis of subsidies utilization
Keywords: zemědělství; dotace; Mladý zemědělec; daňové povinnosti; převod farmy; agriculture; subvention; Young farmer; tax liability; transfer farm