Funkční fyzioterapeutické ovlivnění opory plosky nohy u dětí v kojeneckém věku - Honková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na možnosti fyzioterapeutického ovlivnění, opory plosky nohy u dětí v kojeneckém věku. Do výzkumu byli zapojeni tři probandi kojeneckého věku, na kterých byl prováděn kvalitativní výzkum. Jejich vyšetření, vyhodnocení problematiky i vedení terapie bylo součástí soustavné fyzioterapie u PhDr. Ludmily Brůhové. Tato práce by mohla soužit jako inspirativní dokument pro terapeuty, i lajky, v práci s dětmi v kojeneckém věku, ve kterém naleznou jak preventivní péči, proti sekundárně vznikajícím vadám nohou, tak i postup terapie u vrozených vývojových vad nohou dětí v tomto věku.
Functional physiotherapeutic influence on the support of the sole of the foot in children in infancy
Keywords: Opora plosky nohy; fyzioterapie; kojenecký věk; psychomotorický vývoj dítěte; vývoj nohy; Support of the sole of the foot; physiotherapy; infancy; psychomotor development of the child; develo pment of the foot