Studium vlivu stresových faktorů na fotosyntézu, vodivost průduchů a transpiraci brukve řepky olejky (Brassica napus L. var. napus) - Bicanová, Laura (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá vlivem ošetření semenáčků chladným plazmatem jako stresového faktoru na rychlost čisté fotosyntézy, transpiraci a vodivost průduchů brukve řepky olejky (Brassica napus L. var. napus). V teoretické části je věnovaná pozornost chladnému plazmatu, jeho využití a účinkům na fyziologii rostlin, procesu fotosyntézy a popisu studované plodiny řepky olejné. Na literární přehled dané problematiky navazuje samotný experiment, který studuje vliv chladného plazmatu na fyziologické procesy rostliny. Semena řepky olejky byla ošetřena chladným plazmatem v několika různě dlouhých intervalech a vypěstované rostliny byly podrobeny měření přístrojem Licor Li 6400 XT. Z výsledků experimentu vyplývá, že ošetření semenáčků brukve řepky olejné chladným plazmatem má vliv na fyziologické pochody rostliny v závislosti na délce ozáření a stáří rostliny
Investigation of the impact of stress factors on photosynthesis, stomal conductance and transpiration of brassica oilseed rape (Brassica napus L. var. napus)
Keywords: Klíčová slova: fotosyntéza; chladné plazma; brukev řepka olejka; LI-COR 6400 XT; Key words: photosynthesis; cold plasma; brassica oilseed rape; LI-COR 6400 XT