Bloomova taxonomie (RBT) a aktivizující metody ve výuce cizích jazyků se zaměřením na španělštinu - Feketová, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Předložená diplomová práce se zabývá tématem zohlednění vyšších úrovní revidované Bloomovy taxonomie (RBT) ve výuce cizích jazyků skrze implementaci různých aktivizujících metod. Cílem práce je zvážit roli aktivizujících metod ve výuce a jejich potenciální vztah k RBT, to vše s oporou v odborné literatuře. Na základě zjištěných poznatků pak, se zřetelem na výuku španělštiny, navrhnout aktivity kombinující tyto dva nástroje, které lze využít ve školní praxi. Součástí této práce je dotazníkové šetření, které má za cíl zmapovat obeznámenost učitelů s aktivizujícími metodami a jejich případné využívání ve výuce.
Bloom´s taxonomy (RBT) and activizing methods in language teaching with the focus on Spanish
Keywords: didaktika; výuka; Bloomova taxonomie; revize; aktivizující metody; španělština; výukové cíle; didactics; Bloom's taxonomy; revision; activating teaching methods; Spanish; educational objectives