Pěvecký sbor Bendl(příspěvek k hudebnímu životu Českotřebovska) - Lomarová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá zmapováním vývoje hudebního života v České Třebové, dokládá počátky hudebních těles, které měly vliv na rozvoj hudebnosti v tomto městě. Dále se věnuje založení pěveckého sboru Bendl a jeho vývoji v rámci desetiletí. Zjišťuje vliv doby na výběr skladeb a dirigentů, kteří v tomto sboru působili. Mapuje i zájem obyvatel České Třebové o zpěv a hudbu obecně. Kromě praktické části obsahuje diplomová práce nezbytné teoretické kapitoly - úvod, obsáhlý rozbor nejrůznější literatury, závěr, seznam literatury a použitých zdrojů.
The Bendl Choir (A Contribution to the Musical Life in the Ceska Trebova Region)