Preventivní programy závislostí na středních školách - Filová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku návykových látek a také její prevenci v oblasti školního vzdělávání. Cílem práce je na základě empirického šetření zjistit, v jaké míře a za jakých okolností se u studentů užívání návykových látek vyskytuje. V teoretické části bakalářské práce je zmapována drogová problematika a jsou rozebrány příčiny vzniku drogové závislosti. Praktická část bakalářské práce je založena na vlastním empirickém výzkumu, jehož předmětem je vzorek studentů středních škol.
Preventive programs of addiction at the seconder school
Keywords: návykové látky; droga; syndrom závislosti; prevence; škola a rodina; addictive substances; drug; addiction syndrome; prevention; school and family