Aktivizace v domovech pro seniory - Laierová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá sociální prací a smyslovou aktivizací ve vybraném domově pro seniory. První část je zaměřena na stáří a stárnutí, demografický vývoj stárnutí společnosti v České republice, pojem stáří a změny s ním spojené. Následující kapitola popisuje potřeby seniorů, na které navazují sociální služby pro seniory. Poslední kapitola této části práce se zaměřuje na aktivizaci v obecné rovině a poté na smyslovou aktivizaci jako takovou. Druhá část práce se zabývá konceptem smyslové aktivizace a jejím využitím ve vybraném domově pro seniory.
Activation in homes for the elderly
Keywords: stáří; stárnutí; senior; potřeby; sociální služby; aktivizace; smyslová aktivizace; old age; aging; senior; needs; social services; activation; sensory activation