Burgundsko a Středočeský kraj - partnerství regionů EU - Kubová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce Burgundsko a Středočeský kraj - partnerství regionů EU je rozdělena do sedmi kapitol. Teoretická část stručně popisuje regiony Burgundsko a Středočeský kraj, Maison de Bourgogne a vznik partnerství těchto regionů. Druhá část se věnuje spolupráci na úrovni partnerství mikroregionů a měst a čtyřem hlavním oblastem spolupráce regionů - kultuře, vzdělávání, ekonomické spolupráci a cestovnímu ruchu. Popsány jsou také možnosti podpory těmto typům spolupráce ze strany Evropské unie. Součástí práce je résumé ve francouzštině.
Burgundy and Central Bohemia - partnership of two EU regions
Keywords: Burgundsko; Středočeský kraj; cestovní ruch; Burgundy; Central Bohemia; tourist trade